Divlje vode bosanske

više destinacija, BiH

već od 129€

Opis destinacije

Bosna i Hercegovina može da se pohvali sa mnogo neverovatnih prirodnih lepota. Divlje reke, neverovatne planine i misteriozne pećine. Ali one prirodne lepote koje nas najviše oduševljavaju i od kojih zastaje dah su bez dileme na desetine neverovatno lepih vodopada, smeštenih širom zemlje, svaki lep na svoj način. Bosna i Hercegovina ima više vodopada nego Italija, Francuska i Njemačka zajedno! Na ovoj Travel Klub avanturi vas vodimo u pohod na najlepše prirodne oaze Bosne i Hercegovine. Program je namenjen zaljubljenicima u prirodu, koji ce pored odmora , kupanja i uživanja u divljim bosanskim vodama imati prilike i da se upoznaju sa bogatim kulturno istorijskom nasleđem ove zemlje.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
5 dana / 4 noći/ autobusom
DNEVNA VOŽNJA

TERMIN PUTOVANJAUSLUGABROJ DANA / NOĆENJAVARADERO HOTEL 4* ALL INCLUSIVESPECIJALNA PONUDA ZA RANE PRIJAVE
5.3-9.3.2022Nocenje sa doručkom5 dana/4 noci139€129€
6.4-10.4.2022Nocenje sa doručkom5 dana/4 noci139€129€
29.4.-3.5.2022
PRAZNIK RADA
Nocenje sa doručkom5 dana/4 noci139€129€*
15.6-19.6.2022Nocenje sa doručkom5 dana/4 noci139€129€*
27.7-31.7.2022
MOSTARSKI SKOKOVI
Nocenje sa doručkom5 dana/4 noci139€129€*
7.9-11.9.2022Nocenje sa doručkom5 dana/4 noci139€129€*
*ogranicen broj mesta

CENA OBUHVATA :
-prevoz turističkim autobusom ili mini busom na navedenoj relaciji /mesta se određuju prema prijavi
-obilaske prema programu 
-smeštaj u Jajcu ili  okolini u na bazi 2 nocenja sa doruckom u sobama ½ ili 1/3
-smeštaj u Mostaru na bazi 2 noćenja sa doručkom u u 1/2 ili 1/3 sobama
-uslugu stručnog licenciranog  vodiča  i pratioca grupe 
-redovnu godišnju članarinu utvrđenu Pravilnikom , Opštim ili Pojedinačnim aktom. 
-troškovi organizacije putovanja 

CENA NE OBUHVATA (FAKULTATIVNI PROGRAM ) PRIJAVA PRILIKOM REZERVACIJE !
- razgled Travnik sa ulaznicama ( Rodna kuća Ive Andrića, Tvrđava i Plava voda)  10€
- NP UNA  i Plivsko jezero 320 km sa ukljucenim ulaznicama i uslugom vodica 30€
- Jajce -Stari grad, obilazak sa vodičem i uključenim ulaznicama za Katakombe, Tvrđavu, Plivski vodopad 10€
- Trebinje, Manastir Tvrdos (250km) 30€ 
- vožnja čamcem po Neretvi  ispod mostarskih mostova 5€, 
-izlet u Blagaj , Počitelj i Vodopad Kravica sa uključenom ulaznicom  30€.
-individualni troškovi putnika
--obavezno medjunarodno putno zdravstveno osiguranje sa Covid pokrićem 902 din  (od 19-70 god.,)

PAKET IZLETA UPLAĆEN U AGENCIJI 90€ UMESTO 115€ 

POPUSTI  I DOPLATE:  ZA 1/1 SOBU:  Doplata za sobu 1/1 60€. Doplata za dodatno sedište 40€ .Doplata za izbor sedišta 15€. Boravišna taksa plaća se na recepciji hotela  oko 3,00 KM ili 1,55€ po osobi po danu

Hotel Turist 98 u Jajcu 3*,  ili na PLIVSKOM JEZERU.  Hotel se nalazi u blizini centra grada, na obali reke Plive. Na nekoliko minuta hoda od hotela nalazi se stara tvrđava, čaršija, vodopad... Hotel poseduje: recepciju, aperitiv bar, restoran, Wi-Fi internet, mali trgovački centar, kiosk... Sobe su komforne i sve poseduju novi nameštaj, TV, klimu, kupatilo, fen za kosu.
1.dan  BEOGRAD – TRAVNIK-JAJCE  (PLIVSKI VODOPAD)    
Polazak iz centra Beograda u 6h ( Polazak  iz Novog Sada u 5h). Putovanje preko Sremske Mitrovice i dalje preko Bijeljine, Doboja i Zenice do Travnika. Prošetaćemo se gradom uz razgledanje divne Šarene džamije – Sulejmanije, zadužbinu velikog vezira Sulejman-paše Skopljaka iz 18. veka. Sledi slobodno vreme, ili fakultativne aktivnosti koje obuhvataju posetu rodnoj kući Ive Andrića, Travničkoj tvrđavi i lokalitetu Plava voda. Nastavak putovanja preko Vakufa do JAJCA. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

2. dan JAJCE-MLINČIĆI (PLIVSKO JEZERO) -NP UNA (ŠTRBAČKI BUK)   
Doručak. Slobodno vreme u Jajcu ili fakultativni celodnevni izlet u Nacionalni park Una. koji  ljubomorno čuva svoje čari, gde ćete uživati u  neponovljivoj i vekovima netaknutoj prirodnoj lepoti.  U ovom mestu se nalazi najveći kompleks slapova. Obićićemo čemo Štrbački buk i uživati svežini i lepoti ovog 24m visokog vodopada.  Nakon toga cemo  ćemo običi lokalitet MLINČIĆI sa divnim sačuvanim drvenim vodenicama i predivno PLIVSKO JEZERO . Na Plivskom jezeru ,  možete uživati u vožnji katamaranom uz doplatu na licu mesta. Povratak u Jajce Noćenje .

3 dan JAJCE- JABLANICA (MOST NA NERETVI) -MOSTAR  
Doručak i odjava iz hotela. Slobodno vreme ili fakulativni obilazak Jajca u pratnji strucnog vodica . Pogledaćemo  Medvjed kulu i posetiti katakombe u kojima se nalazi oltar koji kriju svoju simboliku. Obićićemo ostatake crkve Sv. Luke i tvrđavu , najvišu tačku grada, na visini od 470 m nadmorske visine. Sa tvrđave se spuštamo do kapije Mala tabija, pa kroz čaršiju i Travničku kapiju, odlazimo do vidikovca sa kojeg se pruža nestvaran pogled na čuveni PLIVSKI VODOPAD . Oko podneva polazak ka Mostaru. Vožnja uz usputni predah u JABLANICI kod memorijalnog muzeja „Bitka na Neretvi“.  Moguca je fakultativna poseta muzeju (ulaznica 4KM)  i fakultativni rucak u čuvenom restoranu sa pogledom na Neretvu -Zdrava Voda, Dolazak u MOSTAR i smestaj u hotel. Obilazak Mostara u pratnji vodiča, slobodno vreme za sevdah i uživanje pokraj starog mosta. Nocenje.

4 dan MOSTAR- MANASTIR TVRDOŠ-TREBINJE    
Doručak. Fakultativna  vožnja čamcem po Neretvi . Slobodno vreme u Mostaru ili fakultativni izlet  u Trebinje. Izlet počinjemo  posetom manastiru Tvrdoš  a nakon toga stižemo u TREBINJE. Obilazak grada krece od  Hercegovačke Gračanice  odakle se pruža bajkovit pogled na čitav grad. Obilazak Arslanagića mosta ,koji je 1574 izgradio Mehmed paša Sokolović. Odlazak u  Stari grad (Kastel) poseta zanatskim radionicama, Osman pašina i Careva džamija iz 18 veka. Šetnju nastavljamo kroz Gradski park sa mnoštvom spomenika koje je čuveni pesnik Jovan Dučić poklonio svom gradu, obilazak Saborne crkve sa početka 20 veka. Slobodno vreme. Povratak u Mostar. Nocenje

5 dan VRELO BUNE -POČITELJ -VODOPAD KRAVICA -BEOGRAD 
Doručak. Odjava iz hotela. Izlet počinjemo obilaskom Blagaja i izvorišta reke Bune na kojem se nalazi stara turska, sufijska Tekija – derviški samostan. Nastavak puta ka Počitelju, jedinstvenom naselju koje se nalazi na  UNESCO-voj listi svetske kulturne baštine. Zahvaljujući svojim jedinstvenim odlikama i arhitekturi, Počitelj je jedna od najzanimljivijih atrakcija Bosne i Hercegovine. Potom sledi odlazak do prelepih VODOPADA KRAVICA. Voda reke Trebižat na tom mestu se razuđuje i pada sa visine od 30 metara stvarajući prirodni amfiteatar širine 150 matara. Ceo prizor svojom lepotom ostavlja čoveka bez daha. Slobodno vreme za kupanje i uživanje. Polazak za Beograd  u poslepodnevnim časovima. . Dolazak na mesto polaska iza ponoci.
Kraj programa .
Dinarski po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate za efektivu, 40% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put, platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD, na rate čekovima, 40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu

TK

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama