Mađarska kraljevska tura

više destinacija, Mađarska

već od 129€

Opis destinacije

Otkrijte Mađarsku na jedan potpuno nov način! Za sve vas koji volite drugačija putovanja pripremili smo autentičan "kraljevski" program. Bajkoviti barokni dvorci sa zanimljivom istorijom, srednjovekovne tvrđave, parkovi sa jezerima, kulturne znamenitosti i muzejske zanimljivosti rasprostranjeni su širom Mađarske. Ista je situacija i sa okolinom glavnog grada - Budimpeštom! Želimo da vam pružimo četiri savršena dana u otkrivanju blaga davnih vremena. Arhitektonsko nasleđe Mađarske, istorijsko nasleđe tvrđava i dvoraca zaista je bez premca. Zato ne oklevajte. Rezervišite svoje mesto na vreme!

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
MAĐARSKA KRALJEVSKA TURA 2022 (Sekešfehervar, Estergom, Višegrad, dvorci Bori, Brunszvik i Gedele) - 8-11 septembar (6-9 oktobar, 10-13 novembar , 8-11 decembar) 2022 / 4 dana / 3 noćenja u Budimpešti / bus DNEVNA VOŽNJA

TERMIN PUTOVANJAUSLUGAHOTELREDOVNA CENASPECIJALNA PONUDA ZA RANE PRIJAVE
09.06-12.6.2022noćenje sa doručkomHOTEL IBIS Budapest Heroes Square 3*149€POPUNJENO !!
08.09-11.09.2022noćenje sa doručkomHOTEL 3*149€/
06.10-09.10.2022.noćenje sa doručkomHOTEL BENZUR 3*149€/
10.11-13.11.2022
DAN PRIMIRHA
nocenje sa doruckomHOTEL BENZUR 3*139€129€*
08.12-11.12.2022
ADVENT
nocenje sa doruckomHOTEL 3*149€139€*

CENA OBUHVATA:
- prevoz turističkim autobusom ili mini busom na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema prijavi
- obilaske prema programu (Panoramski razgled Budimpešte u pratnji vodiča)
- smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Budimpešti u sobama 1/2 ili 1/3 
- uslugu stručnog vodiča i pratioca grupe
- redovnu godišnju članarinu utvrđenu Pravilnikom, Opštim ili Pojedinačnim aktom
- troškove organizacije putovanja

CENA NE OBUHVATA (FAKULTATIVNI PROGRAM - OBAVEZNA PRIJAVA PRILIKOM REZERVACIJE)
- izlet dvorci Bory i Brunszvik, Stoni Beograd (Sekešfehervar) sa uključenim ulaznicama za Dvorac Bory i Brunszvik (Park dvorca i Betovenov muzej) - 150 km (8h trajanje) 35€
- izlet Estergom, Višegrad sa uključenom ulaznicom za tvrđavu - 140 km (6h trajanje) 25€
- vožnja brodom Dunavom 15€
- izlet dvorac Gedele (Grašalkovič) sa uključenom ulaznicom - 70 km (3h trajanje) 25€
- obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa COVID-19 pokrićem 1037 din (od 19-70 godina); 690 din (do 18 godina); 2069 din (preko 70 godina)

PAKET SVIH IZLETA - PRIJAVA PRILIKOM REZERVACIJE 90 € umesto 100€

POPUSTI I DOPLATE: Doplata za sobu 1/1 70€. Doplata za dodatno sedište 40€. Doplata za izbor sedišta 15€. Boravišna taksa se plaća na recepciji hotela oko 2€ po osobi po danu.

Hotel Budapest 3* je smešten u blizini četvrti oko Kraljevskog dvorca i ima veličanstven panoramski pogled na grad. Dostupan je doručak na bazi švedskog stola. Gostima su na raspolaganju potpuno opremljene i lepo nameštene sobe sa izvanrednim pogledom. Do svih znamenitosti mađarske prestonice može lako da se stigne sa stanice metroa Széll Kálmán tér koja je udaljena 10 minuta hoda od hotela.

https://www.booking.com/hotel/hu/hotelbudapest.hr.html
1. DAN: BEOGRAD - NOVI SAD - BUDIMPESTA
Sastanak putnika u 5.30h. Polazak iz centra Beograda u 6.00h i iz Novog Sada oko 7.00h. Vožnja kroz Vojvodinu prema Mađarskoj. Dolazak u Budimpeštu u popodnevnim časovima i razgledanje grada. Panoramski obilazak Budimpešte: Trg Heroja, Opera, Andraši bulevar, crkva Matije Korvina, Parlament (nije predviđena grupna poseta), Budimski dvorac (Kraljevska palata), Ribarska kula...Slobodno vreme za idividualne aktivnosti ili individualnu šetnju Vaci ulicom, Srpskom ulicom i odlazak do Srpske crkve. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

2. DAN: BUDIMPEŠTA - DVORAC BRUNSZVIK - DVORAC BORY - STONI BEOGRAD (SEKEŠFEHERVAR) - BUDIMPEŠTA
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni obilazak impozantnih dvoraca Mađarske i Sekešfehervara (Stoni Beograd), grada poznatog kao prestonica mađarskih kraljeva. Na 30 km od Budimpešte, u Martonvasaru, nalazi se neogotski dvorac Brunszvik okružen sjajnim engleskim parkom. U njemu se nalazi Betovenov muzej koji je više puta posetio porodicu Brunszvik i Muzej istorije dečijih vrtića. Dvorac Bory je bajkovito zdanje sa prelepim vrtom i ukrašeno brojnim statuama. Ušao je u Ginisovu knjigu rekorda kao najveća građevina koju je sagradio samo jedan čovek - Jeno Bori, arhitekta i vajar. Pratio je svoje planove i maštu i podigao ovaj spektakularni zamak kao simbol njegove večne ljubavi prema svojoj ženi i umetnosti. Nastavak puta do Sekešfehervara (Stoni Beograd). Obilazak (spoljni) gradske kuće sa trgom, glavne rimokatoličke crkve, zgrade starog suda, biskupske palate, spomenik Kralja Ištvana i kapele Svete Ane. Slobodno vreme za ručak. Povratak u Budimpeštu u večernjim satima. Noćenje.

3. DAN: BUDIMPEŠTA - ESTERGOM - VIŠEGRAD - BUDIMPEŠTA
Doručak. Slobodan dan u Budimpešti ili fakultativni polazak za Estergom i Višegrad. Estergom je bio glavni grad Kraljevine Mađarske između 10 i 13. veka i bio je kraljevski grad sve dok se tadašnji mađarski kralj Bela IV nije prvo premestio u Višegrad, a zatim i u Budim. Estergom je i danas sedište primaša (prímás) katoličke crkve u Mađarskoj. Grad ima poznati muzej hrišćana (Keresztény Múzeum) u kojem se nalazi najveća umetnička kolekcija vezana za crkvu i hrišćanstvo u Mađarskoj. U Estergomu se, takođe, nalazi i najveća bazilika u Mađarskoj. Odlazak do Višegrada, grada poznatog po ostacima rano renesansne letnje palate mađarskog kralja Matije Korvina i srednjovekovne tvrđave. Povratak u Budimpeštu i slobodno poslepodne.  U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta - vožnja brodom Dunavom ispod poznatih budimpeštanskih mostova. Noćenje.

4. DAN: BUDIMPEŠTA - DVORAC GEDELE - BUDIMPEŠTA - NOVI SAD - BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do polaska za Beograd ili fakultativni odlazak do gradića Gedele (Gödölo), udaljenog oko 30 km od mađarske prestonice u kojem se nalazi najveći barokni dvorac Mađarske - čuveni dvorac Grašalkovič koji je obeležila snažna ličnost austrijske carice i mađarske kraljice Elizabete (1837-1898). Dvorac je jedan od najvećih i najvažnijih primeraka mađarske arhitekture. Sagradio ga je grof Antal Grašalkovič I (1694-1771) po planovima arhitekte Andrasa Majerhofera (1690-1771) iz Salcburga. Unutar dvorca se mogu videti sobe kralja i kraljice sa originalnim nameštajem, dok spoljašnjost nudi mogućnost za ugodnu šetnju. Povratak u Budimpeštu oko 13h. Slobodno vreme u Budimpesti do 16h za šoping. Oko 16.30h polazak za Srbiju. Dolazak u Novi Sad i Beograd u večernjim časovima.

Kraj programa.
Dinarski po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate za efektivu, 40% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put, platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD, na rate čekovima, 40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu

TK

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama