Termalni izvori i krajolici Balatona

više destinacija, Mađarska

već od 199€

Opis destinacije

Priroda nije poštedela guste šume, termalne izvore i planinske padine za Mađarsku, ali i dalje se glavnim ukrasom zemlje može sigurno nazvati Balaton. Ovo putovanje odvešće vas do najudobnijeg i najživopisnijeg okruženja jezera: degustiraćete lekovitu mineralnu vodu u odmaralištu Balatonfüred, posetiti staru opatiju i živopisne zanatske radnje u gradiću Tihanj, razgledati palatu porodice Feštetić u Kesthelju i naravno, kupati se u svetski poznatom termalnom jezeru Heviz…A sve vreme će vas pratiti idilični krajolici Balatona i kaleidoskop mađarskih pejzaža.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Termalni izvori i krajolici Balatona (Banja Heviz, Pečuj, Tihanj, Balatonfured, Pećina Tapolca)

4 dana / 3 noći / autobusom

TERMIN PUTOVANJAUSLUGAHOTELREDOVNA CENASPECIJALNA PONUDA ZA RANE PRIJAVE
16.06-19.606.2022noćenje sa doručkomHOTEL /VILA KALMA SUPERIOR 3*199€189€*
14.07-17.07.2022noćenje sa doručkomHOTEL /VILA KALMA SUPERIOR 3*215€199€
06.10-09.10.2022noćenje sa doručkomHOTEL /VILA KALMA SUPERIOR 3*199€189€*
10.11-13.11.2022
DAN PRIMIRJA 2022
noćenje sa doručkomHOTEL /VILA KALMA SUPERIOR 3*199€189€*

CENA OBUHVATA:
- prevoz turističkim autobusom ili mini busom na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema prijavi
- obilaske prema programu (Pečuj, Heviz)
- smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* ili 4* u Hevizu u sobama 1/2 ili 1/3
- spa program: đakuzi, finska sauna, bio aroma sauna, parno kupatilo, fitnes centar
- korišćenje bade mantila, besplatan WiFi
- uslugu stručnog vodiča i pratioca grupe
- redovnu godišnju članarinu utvrđenu Pravilnikom, Opštim ili Pojedinačnim aktom
- troškove organizacije putovanja

CENA NE OBUHVATA:
- obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa COVID-19 pokrićem 902 din 
- ulaznica za termalno jezero - 3500 HUF, wellness na jezeru - 2300 HUF (cene su podložne promeni)

- FAKULTATIVNI PROGRAM - OBAVEZNA PRIJAVA PRILIKOM REZERVACIJE!
- izlet dvorac Feštetić (Helikon) sa ulaznicom i vođenjem (2,5h trajanje) 20€
- izlet Tihanj i Balatonfured (200km - 6h trajanje) 35€
- izlet u pećinu Tapolca sa ulaznicom (80km - 4h trajanje) 25€

PAKET SVIH IZLETA - PRIJAVA PRILIKOM REZERVACIJE 70€ umesto 80€

POPUSTI I DOPLATE: Doplata za sobu 1/1 70€. Doplata za dodatno sedište 60€. Doplata za izbor sedišta 15€. Boravišna taksa se plaća na recepciji hotela oko 2€ po osobi po danu.
Palace Hotel Heviz 4* ili SLIČAN se nalazi u pešačkoj zoni Heviza, na 500 metara od termalnog jezera, čuvenog po izvanrednoj lekovitoj vodi. U ponudi ima besplatan velnes centar i besplatan WiFi obezbeđen za sve goste. Gostima su na raspolaganju savremena internacionalna i mađarska jela, stručni velnes i lekoviti tretmani i veliki izbor spa sadržaja. Doručak na bazi švedskog stola je uračunat u cene soba.

https://palacehotelheviz.hu/en/
1. DAN: BEOGRAD - NOVI SAD - PEČUJ - BANJA HEVIZ
Sastanak putnika u 5.30h. Polazak iz centra Beograda u 6.00h i iz Novog Sada oko 7.00h. Vožnja kroz Vojvodinu prema Mađarskoj. Dolazak u Pečuj i pešački obilazak grada: Sečenji trg, Džamija, Katedrala, Županijska i Gradska kuća, Nacionalno pozorište...Slobodno vreme za ručak. Nastavak putovanja ka jezeru Balaton i Banji Heviz. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2. DAN: BANJA HEVIZ - DVORAC FEŠTETIĆ (HELIKON)
Doručak. Slobodno vreme za uživanje, spa program u okviru hotela, kupanje u termalnom jezeru ili wellness program na jezeru, druge individualne aktivnosti u banji. Popodnevni fakultativni  obilazak impozantnog dvorca Feštetić (Helikon) u Kesthelju. Muzej-dvorac Feštetić (Helikon), koji je sa svojih 100 soba četvrti po veličini dvorac u Mađarskoj, izgrađen je u baroknom stilu 1745. godine. Danas svojom postavkom prikazuje život aristokratije toga vremena. Povratak u Heviz. Slobodno vreme. Noćenje.

3. DAN: BANJA HEVIZ - TIHANJ I BALATONFURED
Doručak. Slobodno prepodne za uživanje na termalnom jezeru ili spa i wellnessu hotela. Popodnevni fakultativni polazak za Tihanj i Balatonfured. Prvo ćemo obići Tihanj, mali, ali veoma šarmantan gradić na jezeru Balaton koji nikog ne ostavlja ravnodušnim. Ovde će vas dočekati kuće s igračkama, pokrivene slamom, s muzejima, zanatskim radnjama i restoranima. Ovde ćemo posetiti staru opatiju i naučiti o životu benediktinskih isposnika. Tada ćete imati vremena za šetnju gradom, fotografisanje kamenih kuća s krovovima od trske i kupovinu keramike Tihany i poznate čipke. Tihanj je poznat i kao "grad lavande" zbog lila polja koja ga okružuju i koja ga u proleće učine najlepšim na jezeru. Ovde možete probati i sladoled od lavande, kupiti razne sapunčiće i suvenire ljubičastih nijansi. Druga stanica biće jedno od najboljih mađarskih odmarališta - Balatonfured, koje privlači ljubitelje čudesnih krajolika, odmora na plaži i plovidbe. Šetaćete nasipom i slikovitim bulevarom Tagore, diveći se glatkoj površini jezera Balaton. Takođe, naučićete tajnu lokalnih izvora uglja i možete piti mineralnu vodu čija je lekovita snaga poznata još iz doba starih Rimljana. Povratak u hotel. Slobodno vreme za spa i wellness program. Noćenje.

4. DAN: PEĆINA TAPOLCA - BEOGRAD
Doručak. Pećina u samom gradu Tapolca dugačka je 300 metara i nalazi se u samom srcu grada, zapadno od jezera Balaton. Otvorena je za javnost od 1912. godine nakon deset godina od otkrića. Pećina se nalazi na nekih 20 metara ispod grada i ono što je specifično za ovu pećinu i što je upravo najjači utisak je to što možete iznajmiti brodove i veslati po vodi u malom čamcu, kroz veoma uske i niske prolaze. Povratak u Heviz i polazak za Beograd. Dolazak u Novi Sad i Beograd u večernjim časovima.
Kraj programa.
Dinarski po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate za efektivu, 40% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put, platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD, na rate čekovima, 40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu

TK

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama